History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Embedded player size:
Embedded player preview:
300x300_7789864
itunes pic
Icon-play-large
#15 Göteborg filmfestival del 3, tema sex
Time-length-icon 1h 21m
Plays-icon 567
Icon-like
Publish-date-icon February 2, 2013
Icon-add-to-playlist Add to Playlist
Icon-download-mini Download Episode

Subscribe-itunes-badge
EPISODE DESCRIPTION

Gumbo levererar en storslagen podcast som avslut på filmfestivalen i Göteborg: två unga män sätter sig ner och pratar om hur kvinnlig sexualitet porträtteras på film.

Gäst i den här mastodontpodden är Djungeltrummans filmkritiker Fred Lindgren, som trots flunsa och dålig sömn lyckades bjuda upp till dans och leverera rena Leif GW-kunskaper om svensk sensationsfilm. med anledning av dokumentären ”The Sarnos” går Fred igenom den filmhistoriska utvecklingen av ”den svenska synden”. Från Ingmar Bergmans ”sommaren med Monika”, via ungdom på glid-filmer av Arne Ragneborn, rape-revenge-rullar som ”Thriller” med Christina Lindberg och hur filmens teknologiska utveckling ledde till att sensationsregissören Joe Sarnos spelade in den första svenska porrfilmen ”Fäbojäntan”.

Vi tuggar även i oss festivalens nyttiga ångestmacka; Ulrich Seidl ”Paradis: Kärlek”. Ett nattsvart drama om medelålders kvinnor som sexturistar i Kenya, och försöker reda ut hur patriarkat, kolonialism och liberal ekonomi påverkar människans sexliv.

Dessutom har jag har sett om ”Spring Breakers” i en föreläsningssal på Chalmers och diskuterar skillnaden mellan overallfest i Göteborg och kokainparty i Florida.

Gumbos nya vinjett är skriven och producerad av Linus Lahti, ena halvan av Norra Kust.

COMMENTS
You must be logged in to post a comment.
x
Embed Code
After customizing your player (optional), copy and paste the embed code above. The code will change based on your selections.
Color:

Size:
300x85
440x85
620x85
Custom
Width: px
Height: 85px

Min. width: 200px


Start playing automatically?
No Yes
Help | Terms | Privacy | Partners | PRO Support
© 2015 PodOmatic, Inc.